(ФОТО) 39 години за Валентајн и купува ист подарок – оваа година се се сменило

loading...

Рон и Дона се во брак 39 години и секоја година на Денот на вљубените Рон на својата драга и купува кутија со темни чоколади.

Кога прв пат и купил подарок, продавачот му рекол дека ако наредната година ја донесе истата кутија ќе добие чоколади на попуст. И традицијата продолжила 39 години.

Меѓутоа во 2014 година дознале дека Дона е болна и дека наскоро ќе почне да заборава.

– Денот кога ја дознав дијагнозата беше најтажниот ден во мојот живот. Таа наскоро се ќе забрави, така да се обидувам да уживам во секој момент додека се уште се сеќава, рекол Рон.

И годинава добила чоколадо.