5 годишниот Охриѓанец – модел на најголемата шведска агенција (ГАЛЕРИЈА)

loading...

Пет годишниот Хефастиан Дуклески роден во Шведска со потекло од Охрид кој заедно со семејството живее во Шведска стана модел на најголемата шведска модна куќа „Sweden models“ и е првото македонче кое на тие години е дел од модниот свет на Шведска.

Како што велат неговите родители се започнало откако тие ова лето решиле да му направат Instagram профил на својот фотогеничен син а до сега има дури 3500 следбеници. За кратко време Хефастијан добива понуди од повеќе модни куќи за на крај да ја прифатат понудата од најстарата и најетаблирана „Sweden models“ која постои од 1970 година.

„Не ни беше во план да стане модел, но ете така го пронајдоа и баш ќе ни е мило ако не следат повеќе Македонци“ – вели Дамјан Дуклески татко на малиот Хефастиан.

Следете го малиот Хефастиан на Instagram.