Аман, повторно силен земјотрес во Охрид

loading...

Силни земјотреси вечерва повторно го тресат Охридско-Преспанскиот регион последниот пред неколку минутки(обновено)

По цела непреспиена ноќ поради земјотреси кои редоследно добиваа на јачина, вечерва Охрид потресен од уште еден посилен земјторес со јачина од 3.8 степени според Рихтеровата магнитуда известува Европскиот – медитерански сеизмолошки опсерваториум.

Епицентарот на земјотресот бил во близина на Косел, на длабочина од само еден километар.