БАЈКА СОЗДАДЕНА ОД ВЕТЕР: Магијата на Кападокија со сигурност нема да ве остави рамнодушни

loading...

Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатните карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилишта.

Уникатната убавина на националниот парк Горем се крие во многубројните пештери во Кападокија. Несекојдневно искуство преставува авантурата со возење во воздушен балон и од височина да се набљудува прекрасниот релјеф.

Уживајте во прекрасната галерија!