четврток, март 22, 2018

Каналот во Средно Нерези ќе прерасне во шеталиште – Фото

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, денеска извршија увид во градежните работи на покривањето на одводниот канал во населеното место Нерези, Општина Карпош.  - Денеска вршиме увид во...

Нови покриви, фасади и лифтови за жителите на Општина Карпош

Вкупно шест лифтови ќе бидат реконструирани, а два нови наскоро ќе се постават во колективни станбени згради на територијата на Општина Карпош. Еден лифт во колективниот станбен објект на ул . Никола Русински бр.4/2 ќе...

Нов асфалт за улицата „Јуриј Гагарин“ во Козле

Заврши асфалтирањето на подготвителниот слој BNS-носечки слој, на 400 метарската улица Јуриј Гагарин во населбата Козле. Втората фаза од истата улица се очекува да започне за десетина дена на којашто ќе се нанесе финалниот...

Крводарителска акција утре во Карпош

По повод традиционалната крводарителска акција во рамките на Денови  на Општина Карпош во соработка со  Црвен Крст на Република Македонија,  утре (27.10.2016 година) градоначалникот на Општината,  Стевчо Јакимовски   ќе се вклучи во акцијата дарувајќи...

Замена на азбестни покриви со лим во Карпош

Општина Карпош ќе додели нови 6.000 м2  квадратни покривен лим. Оваа донација  на покривен лим ќе биде доделена  на сопственици на приватни станбени објекти кои се пријавиле на оглас распишан од страна на  Општината. Оваа година, многу повеќе...

Нови покриви за 100 индивидуално и колективни објекти во општина Карпош

Од вчера Општина Карпош започна со испорака на материјали за покривна конструкција за индивидуални и колективни објекти. Локалната самоуправа им помага на граѓаните кои аплицирале за промена на старите со нови покриви, со бел...

Без струја утре делови од Карпош

Без електрична енергија утре ќе бидат повеќе делови од општина Карпош, соопштија од Регионалниот центар за управување со кризи. Во периодот од 8:30 до 10:30 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од улиците...

Топлинскиот бран Луцифер ја пржи Европа, жегата ќе убива 150.000 Европејци годишно до 2100

Десет земји од јужна и централна Европа прогласија црвена тревога откако во топлинскиот бран „Луцифер“ температурите се зголемија над 40 степени, а научниците предупредуваат дека екстремната топлина би можела да убива 152.000 луѓе годишно...

Локализиран пожарот во Карпош, нема повредени

Пожарот кај напуштените бараки кај СУГС „Здравко Цветковски“ на булеварот „Партизански одреди“ е ставен под контрола и нема повредени лица. Командантот на Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје Звонко Томески за МИА изјави дека...

Проценка за финансиска поддршка за градинка во Бардовци

Заради изработка на документ за оценка на проектот за изградба на градинка во населено место Бардовци, во понеделникот, претставници од  тимот на ЦеПроСАРД,  ангажирани од МСИП проектот при Министерството за финанси, ја посетија општинаКарпош....

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ОПШТИНСКИ ВЕСТИ