Култура

“Ако имате скриено комшија или сопружник во дворот – рокот за...

Како и секогаш досега, Твитер заедницата е силен креатор на мислење на сите општествени случувања. Во низата твитови - некои политички, а некои не;...

Доделени наградите на манифестацијата „Маџирмаалски поетски бранувања“

Томислав Лазаревски за песната „Маџир Маало – едно минато време (хаибун)“ е добитник на главната награда на манифестацијата „Маџирмаалски поетски бранови“ за...

Симон Трпчески со проектот „Македонисимо“ утре во Белград

Македонскиот пијанист со светско реноме Симон Трпчески по повеќе години гостува во Белград со својот емотивен проект „Македонисимо“ за кој изјави...

НАЈНОВИ