понеделник, февруари 19, 2018

ООУ „Лазо Ангеловски“ доби грант од Еразмус + програмата

ООУ „Лазо Ангеловски“ доби нов грант во висина од 15.775 евра од Еразмус+ програмата, во рамки на подакцијата КА219 - македонски училишта како партнери...

Четири нови улици ќе се градат во Стар Аеродром

Градоначалникот на општина Аеродром, Ивица Коневски и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денеска официјално најавија изградба на нова инфраструктура во населбата Стар Аеродром,...

Уште 4 згради во Аеродром ќе добијат нови фасади

Деновиве продолжува проектот за реконструкција на уште 4 фасади во Општина Аеродром. Станува збор за улиците „Петар Ацев“ број 22 и 15, „23 Октомври“ број...

Во ООУ „Блаже Конески“ во Аеродром отворена школа за гитара

Во ООУ „Блаже Конески“ неодамна се отвори школа за гитара „Бојковски“, на која се изучуваат класична гитара, џез и забавна музика. Часовите се одржуваат секоја...

Денес и утре акција во општина Аеродром за собирање кабаст отпад

Општина Аеродром во соработка со Град Скопје, поточно со јавното претпријатие „Комунална хигиена“ од денес, 7.10.2016 година, ќе почне акција за собирање кабаст отпад. Акцијата...

Наскоро отварање на уште една детска градинка во Аеродром

Наскоро се очекува отворање на уште една детска градинка во Општина Аеродром, поточно во рамки на клонот „Чекорче“ со капацитет за згрижување на повеќе...

Жителите на Кисела Вода, Гази Баба и Аеродром ќе се поврзат...

Жителите на трите скопски општини Кисела Вода, Гази Баба и Аеродром ќе се поврзат со булевар. Градежните активности за проширувањето на булевар Србија и...

Асфалтиран крак на „Мите Богоевски“ во населбата Лисиче

Јавното претпријатие „Улици и патишта“ деновиве асфалтира крак на улицата „Мите Богоевски“ во населбата Лисиче во должина од 200 метри. Кракот на улицата беше поплавен...

Почина бездомник во скопски Аеродром

Бездомник на возраст од 68 години е пронајден починат во скопската населба Аеродром на улицата „Бојмија“, информираат извори од Министерството за внатрешни работи. Смртта на...

Почна чистење на депониите во oпштина Аеродром

Во општина Аеродром почна чистењето на депониите на три локации: Мичурин, кај Железничката станица, во населбата Лисиче спроти амбулантата и покрај булеварот „Србија“ во...

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ОПШТИНСКИ ВЕСТИ