среда, септември 20, 2017

Едночасовниот прекин на снабдувањето со електрична енергија било поради верверици

Две верверички или куни заглавени во трафостаница била причината за повеќе од едночасовниот прекин на снабдувањето со електрична енергија во скопските населби Аеродром, Центар...

Општина Центар проверува дали може да ја откаже новогодишната прослава

Иницијативата од Србија за откажување на новогодишните прослави на градските плоштади за парите да се пренаменат за хуманитарни цели, почна да се прифаќа и...

Општина Центар: По Нова година, постои закана децата од градинката „Кочо...

Неизвесно е дали по новогодишните празници, родителите на децата од градинката „Кочо Рацин“ ќе имаат каде да ги згрижат своите деца, соопштуваат од Општина...

Броеви за пријавување на загадувачи во Скопје

Доколу во вашата населба има несовесни граѓани кои енормно го загадуваат воздухот, за вас издвоивме неколку контакти каде што можете да се обратите и...

Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов –...

Општина Центар ги известува граѓаните дека втората акција за собирање електричен и електронски отпад ќе се одржи на ден 08.10.2016 (сабота) во периодот од...

„Stand by” со свирка на Плоштад „Македонија“

Во рамките на претстојното и многу топло лето, Градот Скопје, во реализација на ЈУ Конгресен центар „Александар Македонски“- Скопје, внесува дополнителен бран забава, разладување...

Нова монтажна гаража зад трговскиот центар “Буњаковец”

Жителите околу трговскиот центар „Буњаковец“, персоналот, купувачите и посетителите на трговскиот центар добија нов монтажен јавен паркинг. Гаражата има површина од 1.850 метри квадратни,...

Утре свечено отварање на „Бомска улица“ со српски тамбураши

За 23 декември се подготвува свеченото отворање на вториот дел од „Боемска улица“. Општина Центар соопшти дека настанот ќе биде автентично боемско уживање, кое...

Wonderlust – Ново и уникатно место за кафе и шопинг во...

Wonderlust е ново и уникатно место во центарот на Скопје во кое можете да одите и да го испиете вашето прво утринско кафе а...

Општина Центар ја реконструираше улицата „Партениј Зографски“ на Водно

На улицата „Партениј Зографски“ на Водно не е интервенирано од нејзината изградба во далечните 60-ти години. Граѓаните се жалеа на ударните дупки, испуканиот и...

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ОПШТИНСКИ ВЕСТИ

Close