Центар

прекид во водоснабдување

Дел од општина Центар без вода во текот на утрешниот ден

Како причина е наведено приклучувањето на водоводна мрежа со пречник од Ф-80 поради која што во текот на утрешниот ден во времетрање од 8:00...

Броеви за пријавување на загадувачи во Скопје

Доколу во вашата населба има несовесни граѓани кои енормно го загадуваат воздухот, за вас издвоивме неколку контакти каде што можете да се обратите и...

Ново детско игралиште кај Зелено пазарче

Општина Центар го заокружи проектот за реконструкција и поставување нови детски игралишта на потегот околу Градски ѕид. Во овој дел од Центар реконструирани се...

Дел од општина Центар денеска без вода

Прекин во водоснабдувањето денеска од 9 часот ќе имаат Музичко – балетскиот училишен центар „Илија Николовски – Луј“, Уставниот суд, Комерцијална банка и околните објекти во општина Центар. Како...

Ќе се отстранува нелегално поставена челична конструкција на локал на улица...

Oвластен градежен инспектор на општина Центар донесе решение за отстранување на градба – челична конструкција на правното лице „Гастротека Сиеста“ Д.О.О. за локал на...

Вo понеделник без струја Центар и Ѓорче Петров

Без струја во понеделник (23 јануари) ќе бидат делови од општините Центар и Ѓорче Петров, соопшти Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје. Од 09:00...

Ново зеленило и детско игралиште го красат просторот околу „Зелен пазар“

Со години запуштената јавна зелена површина во строгото централно подрачје, која се наоѓа околу „Зелен пазар“ на потегот од булевар  „11 Октомври“ до улица...

Продолжен рокот за апликација за проектот „Центар се грижи за возрасните“

Поради големиот интерес на граѓаните, општина Центар донесе решение за продолжување на рокот за поднесување на апликации за проектот „Центар се грижи за возрасните“. Апликациите...

Општина Центар: По Нова година, постои закана децата од градинката „Кочо...

Неизвесно е дали по новогодишните празници, родителите на децата од градинката „Кочо Рацин“ ќе имаат каде да ги згрижат своите деца, соопштуваат од Општина...

Дебармаалци утре на протест: Вратете ни ги тротоарите!

Окупираните тротоари, неконтролираното градење, нерешениот паркинг простор и лошиот режим за дотур на роба, го направија маалото небезбедно за живеење. Ова се вели во...

НАЈНОВИ

loading...