Република

Семејството кое загина во Делчево имало билети за да замине во...

Делчево жали за изгубените млади животи во вчерашната сообраќајна несреќа. Празничниот ден во градот овој 11 Октомври донесе страорна слика со празни локали каде...

Соопштение од МВР до сите граѓани

Согласно одредбите од Законот за странци, правните и физичките лица кои им даваат услуги на сместување на странците со наплата се должни да го...

Нов бран поскапувања од 1 јануари: Еве ја целата листа на...

Од 1-ви јануари следната година ќе плаќаме поскапа вода, леб и гориво. Претставувајќи го буџетот за 2018 година, Министерството за финансии соопшти дека за три...

Државата укина уште една давачка: Еве од какво плаќање ќе бидат...

Владата ја информира јавноста дкеа домаќинствата кои се исклучени од парно во следната 2018-та година ќе бидат целосно ослободени од плаќање на паушал кој...

Во овие земји може да најдете работа со македонски пасош

За да се замине во Шведска, потребен е само пасош, а останатите услови се договараат со работодавецот. Според претставникот на Шведската амбасада во Хрватска, за...

Марко се ожени за 20 години помлада Албанка: Одел 3 пати...

Марко Милутиновиќ од село Дрежник кај Ужице со години барал жена за брак, но кога годините го стигнале, а немало жени на видик, решил...

НЕ ПЛАЌАЈ: Овие долгови застаруваат по 1 година

Овој рок најчесто се однесува на побарувања произлезени од давање на комунални и други слични услуги од страна на јавните претпријатија на домаќинствата. Сите...

Соларните ќерамиди пристигнуваат! Пониска цена, двојна трајност и електрична енергија

Извршниот директор на компанијата за електрични автомобили Tesla Motors неодамна ги претстави соларните ќерамиди коишто според неговата визија би требало целосно да ги заменат конвенционалните црвени...

ВЕСТ НА ДЕНОТ: Државна пензија за сите граѓани – Еве колку...

Владеачката партија промовира нова економска мерка, со која ветува дека на секој граѓанин ќе му следува пензија од државата. Сите жени кои ќе наполнат 62...

Казна од 300 евра ако ве затекнат со ова на вашето...

На стаклата на возилата не се поставуваат огледални фолии. Доколку стаклата на задната страна на возилата се затемнети така што пропуштаат помалку од 30%...

НАЈНОВИ

loading...