ДАЛИ КОПРИВАТА МОЖЕ ДА ГИ УНИШТИ ЌЕЛИИТЕ НА РАКОТ: Неверојатно научно откритие за лечење на рак

loading...

Научниците работат на нов лек за рак, во кој клучна состојка е супстанца која содржи коприва, пишува Убава и среќна.

Се очекува терапијата наречена JPC11 автоматски да ги уништува малигните клетки. Овој пристап може да ги намали негативните ефекти на хемотерапијата и лековите кои се земени кај мачигни заболувања.

Истражувањата се фокусирани главно на третманот на рак на јајници и на простата. Експертите укажуваат дека третманот делува со изработка на одредена доза на природен натриум формат, кој се наоѓа во копривата или во мравја киселина која ги уништува малигните клетки.

 

Оваа терапија се уште не е истражена, но научниците веруваат дека се на вистинскиот пат. Многумина дури мислат дека овој тип на терапија ќе се користи како превентива за канцерогени заболувања и дека терапијата нема да ги уништи здравите клетки.