“ФОРМИ” на Мице Јанкуловски на Венецијанско биенале

Во Архиви дела Мизерикордија во Венеција синоќа беше отворена самостојната изложа на Мице Јанкуловски „Форми“ сликарство, куратирана од големиот венецијански куратор и историчар на уметност Енцо ди Мартино.

Јанкуловски се претстви со големи формати слики на платно од неговите циклуси Форми 1 и Форми 3. Многубројната публика од професионалци (претставници од Венцијанското Биенале, Гуганхејм музејот во Венеција и др.) и почитувачи на уметноста имаа можност да уживаат во несекојдневната изложба.

Изложбата ќе трае до 30-ти овој месец.