(ФОТО) Јас изгледам вака, а луѓето се во шок кога ќе го видат мојот дечко: Коментарите за оваа блогерка се многу сурови!

loading...

Откако оваа блогерка на Инстаграм го покажала својот дечко била на мета на многу непријатни коментари.

Мелиса Гибсон од Кентаки станала позната преку ноќ. Таа е инаку плус сајз блогерка, а поради тоа што нејзиниот дечко нема проблеми со килограмите никој не и верува дека се навистина заедно.

Корисниците на интернет смислуваат сурови шеги на нејзина сметка, а една од нив била и дека нејзиниот дечко сигурно има некој фетиш.

 

„Она кога во светликав фустан ќе застанеш покрај човекот кој го сакаш, а ќе добиеш грди коментари на сметка на своето тело, килограмите, прашања за тоа дали врската е вистинска и преиспитувања дали навистина те сака. Но, ние ќе продолжиме да се бориме за нашиот простор, за правото да не видат и прифатат без прашања. Смешно е и да се помисли дека на некој начин јас него не го заслужувам и дека нашата љубов не е вистинска. Ние сме точно тоа што сакаме, и нашите тела се дел од тоа. Не станува збор за некоја абнормалност или фетиш“ порачува блогерката.

Was being seen attached to my hunger from being unseen? What did it take from me? What did I give to it? How do I fight while simply existing. My body a weapon not by my choice, but because it has to be. My body a symbol both of what you feared the most. And also of what you feared the most packaged in a way that made you comfortable, that made you feel better about yourself. Still my humanity rested only in my value to you. My value to you only comes from I made you feel. I question this fight a lot, I feel lost in it at times, like no matter what’s said and seen here it has been taken from me. I’m not here to make you comfortable. I’m not here for you. I’m here because I simply am, I want to have a place where I get to be. A history of my life written before me. A person, a soul. A lover, a friend. There is that silver lining. That I’ll keep showing up and keep seeing me. Love myself in the moments of uncertainty and growth. When I’m broken and scared not because I want to feel better, but because I’m simply feeling, being, seeing myself in a world that wants to erase me and the story I have to tell.

A post shared by Melissa Gibson (@yourstruelymelly) on

Инаку, блогерката се труди да објавува провокативни фотографии за да на жените им сврти внимание во своето тело да се чувствуваат совршено.

https://www.instagram.com/p/BdGMYe9jGi_/?taken-by=yourstruelymelly

https://www.instagram.com/p/BdQraEYD6xu/?taken-by=yourstruelymelly