„Ја силував додека не умре, но никако не ми доаѓаше да повикам Брза помош“

loading...

На своите пријатели Брајан им испратил порака дека не знае дали девојката воопшто била жива додека тој свршувал во неа. Следното утро таа била мртва, а тој и ги скршил нозете за да ја стави во пластична кеса.

Брајан Варел (19), сексуално ја нападнал 19-годишната Алиса откако се онесвестила како последица од козумирање на дрога. На своите пријатели после тоа тој им испратил порака во која изјавил како и „ свршил во неа додека била жива“.

Полицијата додала како додека ја силувал времето брзо му минало, а кога забележил дека Алиса не се буди, не повикал Итна помош бидејќи бил „преуморен“, пренесува Мирор. Следното утро сфатил дека е почината па со нејзиниот прст го отклучил мобилниот и ставил неколу објави на нејзините социјални мрежи во нејзино име. Односно, го измамил нејзиното сеемјство и пријателите кои по објавата, верувала дека побегнала од дома. Го измил нејзиното тело со цел да ги елиминираа ДНК трагите кои би можеле да го поврзат со него, па и ги скршил нозете за да ја стави во пластична кеса.

После сето тоа отишол на работа и го оставил нејзиното тело во својата приколка. Неговите колеги изјавиле на локалната полиција дека Брајан се фалел дека има односи со Алиса, но тек кога една колешка на Брајан видела дека на Фејсбук профилот на мајката на Алиса пишувало дека ја нема нејзината ќерка – полицијата успеала да го поврзе злосторстото со сторителот.

Варел се признал на полицијата и е обвинет за убиство и силување.