Ќе се шокирате кога ќе прочитате колку време жените можат а издржат без односи!

loading...

Истражувањето на порталот „Family Circle“ во врска со сексот во кое учествувале 553 мајки на различни годишта, дошло до потполно неверојатни и шокантни резултати.

Тоа покажало дека 32 проценти од мајките, кои имаат постојан партнер и барем едно дете, немале сексуални односи и по неколку години, но тука не е крајот на статистиката. Дури 36 отсто од жените откриле дека од последниот сексуален однос поминале неколку месеци, 27 отсто изјавиле дека се работи за неколку недели, а само 5 дека имале секс во последните неколку дена.

Експертите предупредуваат дека иако жените се презафатени со обврски, што го отежнува уживањето во сексуалните активности, толкави паузи можат да бидам многу лоши како за односот со партнерот, така и за здравјето и расположението. Ова неодамна го потврди и едно друго британско списание, откривајќи дека сексот барем еднаш неделно е клучот за среќен брак, пишува Супер жена.