Корисен совет за домаќинки: Поради ова треба да престанете да перете на 60 степени

loading...

Правилото дека белата облека треба да ја перете на 60 степени е застарено. Имено ако од секогаш сме учеле дека шарените и црни алишта се перат на 40 целзиусови степени, а белите на 60, се чини дека овие правила веќе не важат.

Според новите студии перењето на облеката на 60 степени е целосно непоребно.

Вистинската причина е беспотребното трошење на енергија, а според тоа дури и тврдокорните дамки можат да се исперат без проблем на 40 целзиусови степени.