Неделен репертоар на Драмски театар Скопје (25.09-30.09.2017)

loading...

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 25.09 до 30.09.2017 ќе имате можност
на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

ден и час: 26.09.2017 (вторник) | 20.00
претстава: ПАПАГАЛОТ ИСТОРИКО
играат: Владо Јовановски, Благица Димитровска, Калина Наумовска, Дамjан
Цветановски, Ѓорги Тодоровски, Томислав Давидовски, Исмет Шабановиќ,
Кристијан Танчевски
автор: Сашко Насев
режија: Љубиша Георгиевски

ден и час: 28.09.2017 ( четврток ) | 20.00
претстава: АТЕНА СО ПЕНИС
играат: Рубенс Муратовски, Катерина Коцевска, Лазе Манасковски, Зоран
Љутков, Јана Стојановска, Гордана Ендровска, Филип Трајковиќ, Калина
Наумовска, Емилија Мицевска, Благица Димитровска, Александар
Степанулески, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Диме Илиев

автор: Александар Русјаков
режија: Синиша Евтимов

ден и час: 29.09.2015 ( петок) | 20.00
претстава: ЧОЛАК
играат: Сашо Тасевски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Игор Стојчевски
автор:
режија: Синиша Евтимов

ден и час: 30.09.2017 (сабота) | 20.00
претстава: СЕКС ДРОГА И РОКЕНРОЛ
играат: Сашо Тасевски
автор: Ерик Богосјан
режија: Ристе Алексовски