Обука за невработени лица во општина Аеродром

Општина Аеродром информира дека  утре со почеток од 14:00 часот во просториите на Општината ќе се одржи обука, во соработка со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Обуката е наменета за невработените лица, за стекнување „меки“ вештини, како пишување CV, мотивациско писмо според Еуропас форматот и подобрување на комуникациските вештини, како и за тоа какви поволности нудат европските мрежи и Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Се покануваат сите заинтересирани граѓани да ја посетат обуката на која ќе можат да дознаат повеќе околу комуникациските вештини потребни при вработување.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here