Од стар леб направете свеж: Испробајте го овој трик и уживајте во храната!

loading...

Од стар леб направете свеж: Испробајте го овој трик и вживајте во храната!

Денес луѓето се почесто купуваат сечен и пакован леб, затоа што тој има продолжена трајност, но и понатаму има луѓе кои сакаат добар, стар, обичен лебб.

Како и да е, тој леб брзо станува сув, а кога ќе се исуши и почне да се троши, го губи својот опоен вкус.

Верувале ило не постои одличен трик со кој лебот ќе изгледа како да е сега печен.

– Доколку користите обичен леб испрскајте го со вода, доколку користите леб со некаков вид на намаз ставете го под млаз со вода. Важно е да кората добро да се натопи, но и средината може да биде влажна.
– Добро замотајте го лебот во алуминиумска фолија
– Загревајте го лебот 10-12 минути. Доколку имате половина векна, ќе ви бидат доволни 10 минути, а ако користите цела векна држете ја во рерна 12 минути
– Кога ќе го извадите од рерна, одмотајте ја фолијата и притиснете за да видите колку е мек
– За уште подобар вкус, ставете го лебот без фолија уште 4-5 минути во рерна.