Повторно силен земјотрес на Балканот, овој пат во Романија

loading...

Предмалку земјотрес со јачина од 4.7 степени по рихтер ја стресе Романија.

Епицентариот на земјотресот е на 146 километри јужно од Букурешт односно на 15 километри западно од Нејеру, и истиот е на длабочина од 145 километри.

Инаку пред само два дена змјотрес со интензитет од 3,5 степени според Рихтеровата скала беше регистиран и во Босна и Херцеговина.

Епицентарот на земјотресот беше на 15 километри јужно од Мостар, а истиот беше почувствуван на поширокото подрачје на Херцеговина, се до Јадранско Море.