Решение на мистеријата која со денови ги мачеше скопјани – Промоција на книгата „Урбанон“ на Марио Савовски

loading...

Последнава недела едно прашање ги обзема сите – „Што е 0101001101001011?“ – Што е со мистериозниот вебсајт кој покажува видео на човек како лебди над МРТВ и тајмер кој одбројува „Време до откривање“.

…Каде водат скриените страни на сајтот http://0101001101001011.com/ ?
….Што е со тајните документи?
…Каква е таа организација по име ОТРАЛКОН?

Времето на откривање дојде. Одговорите на овие прашања, на мистеријата позади сајтот, видеото, и ОТРАЛКОН лежат во книгата „Урбанон“ на Марио Савовски.

Урбанон претставува нешто што го немало досега кај нас – Alternate Reality Game, или АРГ – комбинација од повеќе интерактивни медиуми во раскажувањето на една приказна. Книгата не вовлекува во светот на урбаните легенди и ни ги прикажува приказните во форма на извештаи направени од страна на тајна организација која проучува паранормални настани.

Воедно, ова е и првата ИНТЕРАКТИВНА промоција на книга каде посетителите не само што ќе можат да ја купат книгата туку ќе имаат шанса и на самата локација да влезат во светот на книгата и да откријат дел од приказната.

MKC Club & Restaurant, 21ви Март, Среда, 19:30.

Ова не е крајот на играта.

208 158 208 178 208 176 32 208 181 32 209 129 208 176 208 188 208 190 32 208 191 208 190 209 135 208 181 209 130 208 190 208 186 208 190 209 130 46

https://www.facebook.com/events/2208260122734537/