Скопје нема хипстери, а Аеродромци не носат тренирки туку одела

loading...

Апикација која се базира на краудсорсинг и дава мапа на градовите, односно нивните делови според тоа каква категорија луѓе доминираат во нив. За Скопје резултатите се малку поинакви од она што го знаеме ние за населбите. Така, според мапава Aеродромци се бизнисмени во одела, а карпошани се нормални – жена, деца, куче, маче.