(Галерија) Смислата за хумор не ги напушти жителите на Флорида за време на ураганот Ирма

loading...

Ураганот Ирма беше еден од најсилните урагани кои што ги погодиле САД и Флорида и тој предизвика огромна материјална штета и повеќе од 45 жртви.

Сепак, дел од жителите на Флорида го дочекаа ураганот со доза на хумор која што покажа дека со позитивен дух се може против се, па дури и вакви тешки природни катастрофи.

„Отворени сме додека не одлетаат буквите од овој знак“, се пошегуваа од продавница во Флорида.

„Гувернер Рик Скот – Отворени за работа“ пишува на знакот на влезот во Флорида, а веднаш до тоа некој поставил табла на која што пишува „Затворено за реновирање – Ирма“.

„Бесплатно дрво (треба да се склопува)“

Додека на вестите оди прилог дека Ирма ќе ги уништи САД во позадина жител на Мајами сурфа на брановите.

Додека ураганот пустошеше по полуостровот, овој бар решил да остане отворен за тие кои сакале во друштво и со ладно пиво да го поминат времето.

„Заминав на сурфање“

„По едно ладно пиво со другарите и Ирма“