Сон на секоја жена: Откриено – 80 посто од жените во креветот ја сакаат САМО оваа работа!

loading...

Сексологот Емили Морш објаснува дека исклучително важно е партнерите во врската и во сексот отворено да зборуваат за тоа што сакаат.

Нејзиното досегашно искуство во пракса покажало дека тоа е единствениот исправен пат кон заедничка среќа.

– Навистина ги охрабрувам луѓето да ги делат своите фантазии со партнерот. Она што на прв изглед се чини дека е непријатно може да води кон експлозивно експериментирање. Само треба да разговарате. Тоа што жените очекуваат по некој безобразен збор во креветот воопшто не е за изненадување. Мозокот е најмоќниот полов орган“, објаснува Емили.

Ова се уште некои фантазии кои жените според оваа анкета ги очекуваат, како и нивното стручно објаснување.

Валкани приказни

– Мозокот е најмоќниот полов огран, а кажувањето на „валкани“ зборови е креативен начин за негова стимулација – вели Емили Морш. Таа вели и дека тоа е одличен начин за поттикнување на разговорот за прифаќање. Зборовите: Уживам да гледам како изгледаш во оваа поза“ можат да бидат доволни за да се започне целата работа. Таа советува и секогаш ја ја следите реакцијата на партнерот за да знаете дали сте на добар пат.

Излегување во стриптиз клуб

Речиси 70 посто од жените се заинтересирани за одење во стриптиз клуб со своијот партнер.

– Тоа е сигурен начин за да ја испитате опцијата за секс во тројка – вели оваа терапевтка.

Играчки на далечинско управување

Дури 63 отсто од жените фантазираат за користење на секс играчки на далечинско управување, додека 44 отсто од испитаниците би сакале тоа нивниот партнер да го прави во јавност.

– Давањето на контрола на партнерот над вашето задоволство е неверојатно симулантно – вели Емили.

Врзување на очите

Околу 58 отсто од испитаниците фантазира за врзување на очите за време на сексот.

– Освен што го појачува сексипилот и довербата, превезот на очите појачува и се останато. Одеднаш неочекуваниот допир или бакнеш создава таласи на задоволство, а предвидувањето на она што следи е ужасно возбудливо – заклучува Емили Морш.