Старо Скопје – Едноставен град со душа (ФОТО+ВИДЕО)

loading...

Ако поразговарате со некој од постарите генерации, со сигурност ќе ви каже дека не може денес да го препознае Скопје.

Бабите и дедовците ако ги пуштите во центарот на градот, голема е веројатноста да се изгубат. Факт е дека сите со радост се сеќаваат на некогашното Скопје од пред земјотресот во 1963та.

Сите се носталгични по душата која ја имал градот во ова време. По единственоста, уникатноста и убавината.

Во прилог се неколку фотографии од старо Скопје. Уживајте…

Погледнете го ова ретко видео од 1985 година!