Таг: колорадо

Пијан велшанец е првиот човек во светот кој го преплива Колорадо

Велшки камионџија стана првиот човек на светот кој ја препливал реката Колорадо крај познатата Хуверова брана. Пред него, во теко на оваа деценија сите 275...

Брод со богатство заглавен во пустина – Приказна која датира од...

Легендата за бродот со богатство изгубен во калифорниската пустина Колорадо, иако деталите во секоја верзија се менуваат, трае 140 години. Репоретер од „Њузвик“, Александар Назарјан...

НАЈНОВИ

loading...