Таг: невработеност

Невработеност во ЕУ: Oваа земја е лидер

Чешка има најмалку невработени и стапката кај нив е 2.9%. По неа е Германија со 3.6% невработеност, и Малта со 4.2%. Највисока невработеност има Грција 21.2%. Според...

Стапката на невработеност во вториот квартал намалена на 22,6 проценти

Стапката на невработеност во второто тримесечје од годинава изнесува 22,6 проценти и во однос на претходниот квартал бележи намалување од 0,3 проценти. Според објавените...

НАЈНОВИ

loading...