среда, септември 20, 2017
Почетна Тагови Република Македонија

Таг: Република Македонија

Стапката на невработеност во вториот квартал намалена на 22,6 проценти

Стапката на невработеност во второто тримесечје од годинава изнесува 22,6 проценти и во однос на претходниот квартал бележи намалување од 0,3 проценти. Според објавените...

Понеделник е неработен ден, уште еден продолжен викенд

Понеделник Први Мај, Ден на трудот е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Согласно Законот за празници на Република Македонија ова се неработните...

Одбележување 70 години од централнобанкарските активности во Македонија

Народната банка денеска одбележува 70 години од централнобанкарските активности во Република Македонија. По тој повод вечер НБРМ организира свеченост, на која гувернерот Димитар Богов во...
Close