Тоа го може само Тесла: 1000 резервации за електричниот камион! – Фото

loading...

Проектот за електрични камиони на сите им изгледаше како нешто невозможно. Но сепак, една поголема компанија сака да понуди нешто такво на економскиот сектор.

Но и покрај фактот дека електричен камион не е се уште создаден и до сега никој не пробал како тоа би функционирало, продажбата оди над сите очекувања. Листата на купувачи станува се поголема, а и секојдневно се примаат нови нарачки.

Тесла тврди дека нивниот камион може да биде целосно товарен и да помине околу 800км со просечна брзина од 96 км на час. Почетната цена е 150.000 американски долари, а авансот за резервација е зголемен од 5000 на 20.000 долари.

Според соопштението на Инстаграм, Тесла веќе има добиено околу 1230 нарачки, а да бидеме реално тоа е навистина неверојатно.