Украдени пари од црквата Свети „Атанасија“

DIGITAL CAMERA
loading...

Во времето од 18 до 09 часот во црквата Свети „Атанасија“ во селото Радиовце-Тетово, непознат сторител извршил тешка кражба на тој начин што преку прозорецот влегол внатре и во ходникот пронашол незаклучена металната каса од која одзел околу 2.000 денари во разни апоени, а од иконите одзел околу 1.000 денари во разни апоени.

Увид на лице место извршила екипа од СВР-Тетово.