Идеално за одмор: Во оваа земја лежалки и чадор чинат само 150 денари

|

Кипар е една од омилените дестинации на туристите од Србија, но бидејќи островите генерално се сметаат за поскапи дестинации, преовладува мислењето дека ги посетуваат „само побогатите слоеви на општеството“.

Плажата Ниси е една од најпознатите и најпопуларните на овој остров, па на околу три километри од центарот на Аја Напа треба да потрошите едно евро и 50 центи за автобус или шест евра за такси.

Повеќето плажи на Кипар се потполно бесплатни за посетителите, па капењето и сончањето нема да ве чинат ништо доколку не ви пречи да лежите на пешкир, меѓутоа, доколку се одлучите да изнајмите лежалки и чадор, ситуацијата е нешто поинаква.

Цената на лежалките низ островот е две ипол евра, колку ќе треба да потрошите доколку се решите да користите чадор за сонце, а за оние кои се прашуваат дали е скапо да се јаде во баровите и рестораните на Кипар, одговорот е дека цените на храната и пија лоците се поевтни омилените грчки дестинации,