Министерката Петровска со најголем раст на поддршката на социјалните мрежи меѓу балканските политичарки

|

Министерката за одбрана Славјанка Петровска изминатиот месец има најголем раст на реакциите на нејзините постови на социјалните мрежу меѓу политичарките на Балканот. Според податоците на регионалната истражувачка агенција, која го мери рејтингот според трендовите на социјалните мрежи, Петровска има за над 17 отсто раст на реакциите на нејзините постови.

Таа е и една од ретките политичарки на Балканот која забележува позитивни промени во оваа карактеристика, бидејќи поголемиот дел од политичарките назадуваат оваа табела.