Младото момче од Македонија кое беше споредено со Тоше Проески ја воодушеви Јелена Карлеуша

|

Тој се натпреваруваше и во 2017 година кога Јелана Карлеуша го спореди со Тоше Проески.

Во последната емисија од шоуто „Ѕвездите на Гранд“ пејачот од Македонија, Јасмин Алиевски, настапи последен.

Тој настапи со песните „Зајди, зајди“ и „По тебе“, а во дуел со него пееше Викторија Лучиќ од тимот на Светлана Цеца Ражнатовиќ.

Овој дуел заврши нерешено, односно шест спрема шест, така што и двајцата кандидати се пласираа директно во следниот круг.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

„Мислам дека кандидатите треба да ги споредиме со Тоше Проески. Ти тоа го проба, тоа може така, но мора да ја довршиш фазата. Во втората песна полна да ти тече гориво. Ви дадов гласови бидејќи бевте храбри. Натпреварувачката со песната се избори одлично, затоа и доби глас, ме изненади“, заклучи Марија Шерифовиќ по настапот на младите пејачи.

Фото: Инстаграм/ Јасмин Алиевски

Потоа со свој коментар се јави и Ѓорѓе Давид кој му е ментор на Ѓорѓе, кој изви дека Јасмин направил голем напредок.

Фото: Инстаграм/ Јасмин Алиевски

„Не ми е жал за ниту една капка пот кој што беше заради тебе“, заклучи познатиот рокер за својот кандидат.

Фото: Инстаграм/ Јасмин Алиевски

Инаку, втората емисија од петтиот круг донесе многу борба и неизвесност, но и добра музика и одлични настапи.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Секако дека најтешко му беше на Саша Поповиќ кој од баражот требаше да избере само тројца кандидати за следниот круг.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Кандидатите и во баражот дадоа се од себе за да поминат, а откако завршија со своите настапи следуваше изборот на Поповиќ.

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Па така од баражот во шестиот круг се пласираа Жељко Трбојевиќ (од тимот на Алексндар Милиќ Мили), Алекса Шуковиќ (од тимот на Светлана Цеца Ражнатовиќ) и Велсан Зуловиќ (од тимот на Ѓорѓе Давид).

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд

Фото: Принтскрин/ Ѕвездите на Гранд