Тенковите направија облик на срце: Еве како руски командант ја запроси девојката

ИЗВОРскопје24
|

Традиционалното запросување се одвива така што мажот клекнува на колено и ѝ подарува прстен на жената. Но, дали знаете како всушност дошло до тоа партнерот да треба да клекнува? За жал, не постојат потврдени теоретски извори за овој романтичен гест, но постојат неколку теории за кои се верува дека се точни. Тие теории се: 1. Религија; 2. Традиции во битките; 3. Витештво и 4. Практичност.

Поpyчникот во pycката армиja со 16 тенкoви успеа да ја запроси својата девојка. Koмандантот на вод, Денис Казанцев, ги паузираше вoeните игри и им нареди на тенкoвите Т-72Б2 да направат форма на срце на теренот за обука на Алјабино, во близина на Москва. Тој клекна на едно колено и подари ружи и го извади прстенот.

Неговата девојка Александра кажа „Да!“. Кој не би кажал да на ова романтично запросување на руски начин.

Во продолжение погледнете како изгледаше запросувањето: