Утре и задутре ќе нема струја и вода во повеќе скопски општини

|

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници:

1. На ден 03.11.2021 година (среда): од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од делови од улиците: Домазетовска и Китка, во с. Драчево. (Општина Кисела Вода), од 09:00 до 12:30 часот, корисниците од ул. Лазар Поп Трајков, згради бр. 30, 37 и 39. (Општина Гази Баба), од 09:30 до 12:00 часот, корисниците од дел од ул. 22 во с. Долно Лисиче. (Општина Аеродром), од 09:00 до 15:00 часот, објектите на Градинките: Орце Николов и ИПС на ул. Карпошево Востание. (Општина Карпош), од 12:30 до 14:00 часот, корисниците од ул. Фуштанска броеви: 26, 28, 30, 32 и 34. (Општина Гази Баба) и

2. На ден 04.11.2021 година (четврток): од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул. Димо Хаџи Димов, непарни броеви од бр.161 до бр. 181. (Општина Кисела Вода), од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул. 1 во с. Мирковци, дел од с. Горно Оризари и населеното место Голиево. (Општина Чучер Сандево).

Исто така, Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека:

На ден 03.11.2021 година (среда) поради отстранување дефект на приклучна водоводна цевка на улица 376 бр. 58, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од дел од улица 376.

Улицата е на територија на општина Чаир.