14- то издание на АКТО Фестивал за современи уметности во Битола, 29- 31 август

ИЗВОРСкопје24
|

И оваа година АКТО обезбедува бесплатен билет за возот на релација Скопје – Битола – Скопје за оние кои сакаат да дојдат на фестивалот. Бесплатниот превоз овозможува тргнување на 29 август од Скопје за Битола во терминот 14:30 часот. Тргнување од Битола за Скопје на 31 август за „Здраво млади“ во терминот 12:52 часот и потоа враќање за Битола 1 септември во терминот 14:30 часот. Пријавување на телефон 078 390 945 и на мејл organizationfru@gmail.com Пријавувањето важи до 26 август. Сите оние кои ќе се пријават после овој датум нема да бидат земени предвид. 29.08.2019 четврток >10:00 – 14:00 – АКТО ЗА ЗАЕДНИЦАТА – АКТО КЛУБ НА МЛАДИ Локација: АКТО галерија во НУ Центар за култура Битола (поранешна галерија, до репертоарот на НУ Народен театар – Битола) Работилница за изложба sLOGan Заеднички проект на Бојана Исијанин и Ана Џима (МК) > 12:00 – AKTO УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА Локација: АКТО галерија во НУ Центар за култура Битола Каква галерија ни треба? Проект на ФР~У во соработка со Никола Славевски (МК) > 12:30 – AKTO УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА Локација: АКТО галерија во НУ Центар за култура Битола Капитал, видеа на Иван Дургутовски (МК) Отворање и коктел

> 17:45 – АКТО ЗА ЗАЕДНИЦАТА Локација: Телевизија ТЕРА АКТО АГОРА – Граѓаните за јавното добро – граѓаните за Офицерски дом. Каков Офицерски ни треба? Премиера – Емитување на дискусијата одржана на 12. АКТО Фестивал на 2 септември, 2017 година > АКТО УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА > 19:00 Локација: Меѓународен аеродром Скопје, akto.festival (Facebook), aktofestival (Instagram, Twitter) Разместени жени?Резултат #2: Држејќи го знакот Разместени жени?, проект на Тања Остојиќ (ДЕ) > 19:30 Локација: повеќе телевизиски станици во Скопје и Битола, akto.festival (FB), aktofestival (Instagram, Twitter) Просјачење, проект на Синиша Лабровиќ (ХР) > 20:00 Локација: АКТО галерија во НУ Центар за култура Битола Laissez-Passer / Laissez-Tomber, предавање – перформанс на Персефони Мирцу (ГР) > 21:00-01:00 – АКТО МУЗИКА Локација: кафе бар „Радост“ SEINE (ХР) Виолета Качакова (МК) Мирко Попов (МК) > 01:00 After party во соработка со мезе – бар Јагода Локација: Железничка станица магацин 30.08.2019 петок > 10:00 – 14:00 – АКТО ЗА ЗАЕДНИЦАТА – АКТО КЛУБ НА МЛАДИ Локација: АКТО галерија во НУ Центар за култура Битола Работилница за изложба sLOGan заеднички проект на Бојана Исијанин и Ана Џима (МК) > 12:00 – 19:00 – АКТО УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА Локација: АКТО Галерија во јавен простор > 12:00 Локација: споменик Стив Наумов Ова го правам за вас прекрасни луѓе, перформанс на Синиша Лабровиќ (ХР) > 19:00 Локација: плоштад „Магнолија“ Mispalced Women? and the Tourist Suitcase, перформанс на Тања Остојиќ (ДЕ) > 17:40 АКТО ЗА ЗАЕДНИЦАТА Локација: Телевизија ТЕРА АКТО АГОРА – Граѓаните за јавното добро – граѓаните за Офицерски дом. Каков Офицерски ни треба? Реприза – Емитување на дискусијата одржана на 12. АКТО Фестивал на 2 септември, 2017 година

> 20:30-21:30 – УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА Локација: НУ Народен Театар Битола Претстава: Приказна за окото Режија: Мартин Кочовски (МК) *Претставата не е наменета за лица под 18 години. * Претставата е за ограничен број на публика од 40 луѓе. Регистрација за билет на телефон 078 390 945 и на мејл organizationfru@gmail.com > 21:00-01:00 – АКТО МУЗИКА – АКТО КЛУБ НА МЛАДИ Локација: мезе бар Јагода BerryQyat (МК) > 01:00 After party во соработка со мезе – бар Јагода Локација: Железничка станица магацин JosS (Hauz) (МК) Dejan Dex (Hauz) (МК) Ivan Dautovski (Pirka) (МК) Rem Perry (ФР) 31.08.2019 сабота > 11:00 АКТО ЗА ЗАЕДНИЦАТА – АКТО КЛУБ НА МЛАДИ Локација: АКТО галерија во НУ Центар за култура Битола Изложба: sLOGan заеднички проект на Бојана Исијанин и Ана Џима (МК) > 12:00 – 15:00 – АКТО АГОРА Локација: пред АКТО галерија во НУ Центар за култура Битола Прво леб па морал, дискусија со храна