„AI Tech Summit“- Прв меѓународен високо-технолошки самит за вештачка интелигенција во Скопје

|

Од 29-ти до 30-ти септември 2023 година во салата на Националната Опера и Балет во Скопје, за прв пат ќе се одржи водечки меѓународен високо-технолошки самит. На самитот ќе стане збор за истражување на моќта на вештачката интелигенција и новите технологии.

Светски реномирани експерти za Вештачка Интелигенција од водечките светски комании како Microsoft, Google, Spotify, BBC, Boston Consulting Group, Wipro, Universal Robots и др. ќе бидат дел од говорниците и панелисти на првото издание на „AI Tech Summit“ во Скопје.

Главни теми кои ќе ги опфати самитот се: иднината на работата во ера на Вештачка интелигенција, етичките и правните норми и нивна примена, користењето на вештачката интелигенција во индустриите, како и соработката и ко-еволуција на вештачката интелигенција со луѓето за унапредување на човештвото.

„AI Tech Summit“ е во организација на TBM Group, водечка европска компанија за организација на светски реномирани конференции.

За повеќе информации и билети, посетете ја веб страната www.techsummit.ai

Следете го AI Tech Summit на социјалните медиуми и поврзете се со светски познатите експерти.

Билетите се ограничени. Не пропуштајте ја шансата да ја обликувате иднината. Бидете дел од револуцијата на вештачката интелигенција.