Ајде Македонијо, сплоти се и донирај за 20-годишниот Дарко од Ресен: Потребни се 26 илјади евра за неговите раце и нозе

ИЗВОРСкопје24
|

На 20-годишниот Дарко Циревски од Ресен му се потребни околу 26 илјади евра за третман на неговите раце и нозе кои се одземени при повреда на ’рбетниот мозок.

Тој пред две години доживеал повреда при скок во вода и дијагностицирана му била quadriplegia (одземеност на раце и нозе).

За да се подобри неговата состојба, потребен е тримесечен третман во Хрватска, кој чини околу 26 илјади евра, пари кои тој со неговото семејство не можат да ги обезбедат.

Броеви за донации:Телеком: 070-143-144Вип: 143-470Трансакциска сметка: 210501677982873 NLB банка.За донации од…

Gepostet von Darko Cirevski am Dienstag, 20. August 2019