Ако имате бенка на едно од овие места на телото ќе ве следи голема среќа во животот

ИЗВОРСкопје24
|

Во кинеската култура веќе илјада години се проучуваат бенките на човековото тело не само од медицински аспект туку и како показатели на нечија судбина.

Местата на кои се наоѓаат бенките на нашето тело поврзани се со нашата судбина.

Се делат на видливи и сокриени. Бенките што ги имаме на лицето се видливи за сите, а оние на телото не се па затоа ги нарекуваат скриени. Говорејќи општо за бенките, скриените бенки како оние што ги имаме во веѓите, косата, брадата и слично, носат многу поголема среќа од оние бенки кои се наоѓаат на видливи места.

Бенка на темето – среќа цел живот. Бенка во веѓата – богатство и долг живот. Бенка во косата – скриена среќа. Бенка на веѓата – брилијантен мозок и научна кариера. Бенка на усните – автомобил, куќа, убава облека. Бенка на брадата – среќа со недвижнини.