Ако имате ПВЦ прозорци има трик за потопол стан – само стиснете го ова копче на нив (ВИДЕО)

ИЗВОРСкопје24
|

ПВЦ столаријата е еден од најчесите избори за прозорци и балконски врати во нашата земја, затоа што е најлесно да се регулира убаво изгледа и подобро ја задржува топлината во домот отколку дрвените прозорци кои беа најпопуларните пред 10-тина години.

Во различните временски прилики потребно е да го смените начинот на „одржување“ на прозорите. Едноставно отворете го прозорот и пронајдете го шрафот од страна каде се наоѓа рачка, па наместете г со помош на инбус клуч/ штрафот кој се наоѓа од страна на шарката вртете го навнатре при што се регулира силата на притисокот на прозорскиот рам.

Кога мајсторите ви ги поставуваат прозорите најчесто ги оставаат во „стандарден“, односно среден „режим“.

Не е пожелно да се оставаат прозорите и вратите на „зимски режим“ во текот на целата година затоа што оптоварувањето на гумата на рамот се зголемува, па брзо ќе се потроши.

Погледнете го деталното објаснување во видеото: