АКО НА УЛИЦА НАЈДЕТЕ КРСТ, САМО ПОМИНЕТЕ: Доколку ги најдете овие работи на патот никако не ги земајте

ИЗВОРСкопје24
|

Има изгубени работи на други луѓе што никогаш не треба да ги земате и да ги внесувате во вашиот дом. Луѓето во брзање или невнимание губат различни предмети, кои летаат по улицата, точно пред нозете на случаен минувач. Во зависност од тоа што се чини дека некому испаднало, луѓето имаат обичај да ги соберат овие работи од улица и да ги однесат дома, да ги продавдат, чуваат. Сепак, постојат работи што никогаш не треба да ги земате од улицата!
Рачен часовник


Не треба да се зема затоа што се верува дека рачниот часовник носи со себе сè што носи и сопственикот. Но, со часовникот нема да привлечете талент и фина финансиска состојба, туку само проблеми што ги имал сопственикот. Најопасните работи се часовниците што престанале да работат.

Чешел


Како прво, тие не треба да се земаат од улица од хигиенски причини. Втората причина, повторно, е интимна врска со сопственикот. Кога минувате низ вашата коса со туѓ чешел, се верува дека ги земате сите проблеми и лоши мисли што минале низ главата на вистинскиот сопственик. Инаку, чешлите се сметаат за еден од најчесто користените предмети во црна магија.
Огледало


Општо земено, се смета дека е еден од мистичните предмети – ако го скршите, на себе земате 7. години несреќа. Се вели дека не треба да се огледувате ниту во испукано или скршено огледало. Со туѓо, работите ќе биде уште полоша.

Клучеви


Не е важно дали станува збор за осамен клуч или врзоп. Како прво, за нив не ви треба ништо, и второ, тие се исто така еден од предметите што често се користат во црната магија за да се поврзете со куќата. Затоа никогаш не треба да внесувате туѓ клуч во вашиот дом.
Крст


Преку изгубен крст го преземате и крстот на судбината на лицето кое го загубило.