Ако одите за Црна Гора, побарајте го овој скриен рај во близина на познатите туристички места

|

Будва, Котор, Тиват, Сутоморе, Херцег Нови – само дел од туристичките дестинации кои Македонците секоја година ги одбираат ако летуваат во Црна Гора. Јадранското крајбрежје на земјата во која патуваме само со лична карта нуди многу скриени рајски плажи за оние кои за момент сакаат да се тргнат од веќе проверените дестинации.

Едно од тие места е и ‘Ртот Весло.

Идеална е за сите оние кои ги сакаат дивите плажи. Патот до плажата не е најпристапен, но вреди секој труд, бидејќи кампот и плажата навистина ќе ве маѓепсаат.

Покрај тоа што нуди спектакуларен поглед на Тиват и Котор, ова село ја крие црквата Света Марија стара 600 години, прекрасни градини полни со медитеранска вегетација и лековити билки, камени патеки и стари куќи.