Ако ви мирисаат обувките – Ставете им ја најевтината намирница и ќе го впие мирисот

ИЗВОРСкопје24
|

Ако имате проблем со омилениот пар чевли и патики кои се замирисале од долгото носење, па мирисот не излегува колку и да ги перете, решението е во кујна.

Ставете сода во чевлите и оставете кратко да дејствува, па облечете ги. Ќе го впие лошиот мирис и ќе спречи да ви се замирисаат и обувките кои се нови.

Сите мириси од ладилникот ќе исчезнат – Не мора да „рибате” само ставете го ова

Ако сакате да се решите од непријатните мириси дома, ефикасно решение е содата.

Ако ви мириса лошо ладилникот, се што треба е да потопите крпа со малку вода и сода, па ставете ја во лаидлник. Ќе ги впие лошите мириси.

Го апсорбираат мирисот на другата храна – Зошто оревите не се ставаат во ладилник

Ладилникот ги чува оревите од расипување, но им го одзема и вкусот и мирисот кој ги прави посебни.

Исто така, во ладилник имаат тенденција да го апсорбираат мирисот на другата храна, па затоа чувајте ги на собна температура, убаво затворени ако се исечени.