Андреа 6 години беше во количка, погледнете што таа сега може да прави – Плачев кога го помрднав палецот

ИЗВОРСкопје24
|

Андреа Мудриќ ја чекаше својата шанса шест долги години. И тогаш, благодарение на хуманите луѓе, таа победи. Таа отпатува за Тајланд полна со оптимизам. Андреа и нејзината придружничка Хелена мораа да поминат две недели во просторија која беше „два на два“ ​​и не беше достапна за лица во количка.

Андреа сепак излезе од сето ова многу посилна. И тогаш дојде судниот ден.

– Операцијата беше доцна попладне, траеше четири часа. Се беше во ред, инсталираа стимулатор. Следниот ден се одморив, а третиот ден седнав во количка.

– Сите се многу нежни, внимателни и убави, јас и мојот терапевт сме тука во болница. Имам вежби и физикална терапија секој ден. Велат дека брзо напредувам.

-Ќе останеме овде уште малку, потоа ќе се вратиме во Србија и ќе ги продолжам вежбите колку што ми дозволуваат парите. Сите сме многу среќни и задоволни, има долг пат до закрепнување, но јас го поминав најтешкиот дел, сега останува на мене да го дадам најдоброто од себе и да ги изведам вежбите што ќе ми ги дадат.

Таа воопшто не можеше да ги помести нозете, а сега погледнете ја оваа прекрасна глетка!