Англичаните им даваат имиња на своите деца инспирирани од градовите: Меѓу најпопуларните, е едно што и ние го сакаме

|

Во Англија, родителите сè повеќе ги именуваат своите деца по имињата на светските градови.

Многу родители се обидуваат да најдат што е можно посовремени и креативни имиња за своите деца и честопати наоѓаат инспирација во нивните омилени градови. Викторија и Дејвид Бекам го крстија својот најстар син Бруклин, а Ким Кардашијан ја именуваше својата ќерка Чикаго.

Следејќи го нивниот пример, многу други родители низ целиот свет решиле да им дадат на своите наследници импресивно и зачудувачко име, што го носи името на европските престолнини, крајбрежните градови или огромните метрополи.

Студијата на веб-страницата „GiftsOnline4U“ откри дека едно од најпопуларните имиња за девојчиња во Англија е Софија, која исто така е многу сакано и често користено име и кај нас.

Исто така, Викторија, Париз и Сантијаго се фаворити меѓу Британците.
Истражувањето преку веб-портал открило дека од 195 главни градови, 19 биле користени за имиња на бебиња.

Резултатите покажале дека 46.000 луѓе во Велика Британија биле именувани по главните градови, а на девојките им биле дадени имињата Виена (Виена, главниот град на Австрија), Хавана и Лима.

Кога станува збор за момчињата, Кингстон, Ријад и Аман се најзастапени.
Бројни главни градови се користат за имиња на бебиња како Каиро, Рим и Лондон.

– Именувањето на дете според град има свои предности. Не само што ќе и дадете на својата ќерка или син уникатно и интересно име, туку можете да го изберете и тоа од носталгични причини или дури и да обележите место што е специјално за вас – рече Асгар Дунгарвала од порталот „GiftsOnile4U“

Дали ви се допаѓа некое од овие имиња?