Архитектонско чудо во Нови Пазар: Куќа им пркоси на физичките закони и природните сили

ИЗВОРСкопје24
|

Куќа во Нови Пазар, за која голем број корисници на Твитер коментираат дека ги негира сите физички закони и природни сили, стана вирален хит.

Корисниците на Твитер се шегуваат дека ако побарате соба за издавање, прво ви велат дека нема, а потоа доградуваат и ви се јавуваат дека собата е подготвена.

„Влегуваш, па излегуваш во друга димензија.
Куќа што го негира постоењето на архитектурата и градежништвото како наука.
Мојата вечна дилема, оваа куќа. Јас секогаш ја гледам со иста зачуденост“ – се дел од коментарите.