Астролозите тврдат: Нѐ чекаат 6 магични денови во Мај 2023 година, во кои сѐ ќе биде возможно

|

Важно е секогаш да бидете свесни не само за поволните, туку и за најопасните денови од секој месец. Ова ќе ви помогне да избегнете непотребни проблеми во бизнисот и љубовта, како и да постигнете хармонија со другите.

Ви откриваме кои се најповолните денови во месец мај, па ќе ви помогнеме да се прилагодите на вистинскиот бран и да го подобрите вашето расположение!

Еве ги најмагичните и најсреќните денови во претстојниот месец:

6 мај – врв на метеорскиот дожд Ета Аквариди

Оваа струја се движи во соѕвездието Водолија. Тоа значи дека на 6 мај, денот на неговиот максимум, ќе ни биде полесно да работиме интелектуална работа, стекнете нови пријателства, учете нови работи. Ова е одличен ден за подготовка за испити, за интервјуа. Астролозите веруваат дека на 6 мај на сите ќе ни стане малку полесно да ги надминеме проблемите на патот до негуваната цел. Не бидете мрзливи на овој ден.

7 мај – Венера влегува во Рак

Венера ќе биде во Рак од 7 мај до 4 јуни. Таквата транзиција е исклучително поволна, бидејќи планетата се чувствува одлично во овој воден знак. Особено поволен ќе биде самиот преоден ден, 7 мај. Ова ќе биде силен ден, во кој астролозите советуваат љубовната сфера да се стави пред сѐ друго. Ова е поволен ден за комуникација со саканите, романса, љубов, флерт и запознавање. Ќе имаме многу витална енергија, па затоа на 7 мај обидете се да ги направите важните работи кои долго време ги одложувате.

15 мај – Меркур го запира своето ретроградно движење

На 15 мај Меркур ќе престане да се движи во спротивна насока. Ова ќе биде прекрасен настан кој ќе предизвика наплив на позитивна енергија. Тоа значи дека на многумина од нас ќе им дојде крајот на немилите настани на полето на финансиите и работата. Луѓето ќе имаат повеќе желба и сила за комуникација и стекнување нови познанства. Меркур ќе ни го врати сето она што ни го одзеде порано. На овој ден, многумина од нас ќе почувствуваат олеснување, ќе се чувствуваат во цутот на нашите моќи.

16 мај – Јупитер влегува во Бик

До 15 мај Јупитер ќе биде во Овен. На 16 мај ќе почне да минува низ знакот Бик. Астролозите веруваат дека во оваа позиција најголемата планета ќе биде исклучително позитивна. Јупитер ќе престане да се меша во нашите животи и ќе престане да ги контролира нашите мисли. Самиот ден на транзицијата, 16 мај, ќе биде денот на власта. На 16-ти ќе ви биде многу полесно да ги исчистите мислите од негативноста, а тешките и непријатни мисли ќе исчезнат, како и лошите спомени. Планетата ќе остане во овој знак до крајот на 2023 година.

20 мај – Марс влегува во Лав

Од 20 мај до 9 јули Марс ќе биде во знакот Лав. Ова е многу, многу добра позиција за оваа планета. На 20 мај нѐ очекува многу моќен наплив на енергија. Многу луѓе ќе имаат желба да го променат својот живот на подобро. Марс ќе ни даде на сите мотивација за работа и домашни работи и ќе ни помогне да постигнеме успех во најкус можен рок. На овој ден не треба да бидете мрзливи.

21 мај – Марс во опозиција на Плутон

На 21 мај Марс и Плутон ќе бидат на спротивните страни на Земјата, што значи дека овие две планети нема да се мешаат. Напротив, тие ќе работат заедно. Тоа значи дека на 21-ви нè очекува многу светол и многу динамичен ден во кој може да се случат доста интересни настани. Некои од нив ќе бидат неочекувани, па можете да ги прифатите како пријатно изненадување од Универзумот. Главната работа е да бидете повнимателни и да ја следите вашата интуиција.