Ава Карабатиќ е на лекување во психијатриска болница, еден порок ја уништи

|

Ава Карабатиќ во моментов е на лекување во психијатриска болница во Хрватска поради алкохолизам, дознаваат медиумите.

Старлетата веќе подолго време има проблем со овој порок, поради што пред неколку години се повлече од јавноста. Таа веќе подолго време ја нема ни на социјалните мрежи каде што претходно речиси секојдневно објавуваше фотографии и други содржини, а извесен период имаше дури и свој профил на платформата Only Fans. Според извор на хрватските медиуми, Карабатиќ е во болница веќе неколку недели.

-Ава има сериозен проблем, тоа трае многу долго, веќе неколку години. Претходно се лекувала, но тоа не помогнало бидејќи по излегувањето од болница многу брзо продолжила како порано. Нејзините се многу загрижени бидејќи е во лоша форма. Пред да ја сместат на клиника, таа постојано пиела алкохол, понекогаш со денови знаела да не се отрезни. Многу ослабе, единственото нешто што сè уште ја потсетува на старата Ава е нејзиното лице, вели соговорникот.

Оние кои ја познаваат старлетата од порано се шокирани што таа му се препуштила на овој порок бидејќи до пред неколку години не испила ниту капка алкохол.

-Таа не можеше да толерира алкохол, особено силни пијалоци. Понекогаш можеше да се напие чаша вино, само за да наздрави. На сите им се допадна кога Ава вечерта излезе во клуб и нарача вода и кафе, бидејќи ништо друго не пиеше. За жал, додека живеела во Белград, се пропила. Во тоа време таа веќе имаше 30 години, беше зрела и никој не очекуваше дека така ќе се лизне во порок. Кога се вратила во Сплит, продолжила да пие се повеќе и повеќе. Ова најпрво можеше да се толерира, но потоа почна да прави испади дури и во јавноста, поради што беше осудена на лекување и тогаш за прв пат беше во болница , рекол изворот.