Барате работа? Овие 3 совети ќе ви бидат од корист

ИЗВОРскопје24
|

Не отстапувајте од вашата рутина
Доколку вашата работа бара униформа, секако дека ќе привлечете внимание ако се појавите во таа униформа на новото интервју за работа. Ви предложуваме интервјуто да го закажете надвор од работното време.

Не кажувајте на никого
Доколку сте блиски и секој ден ручате со колегите, не им спомнувајте за новата работа. Не им спомнувајте дури ни на оние најблиските. Бидете внимателни да не ги оставите отворени веб страните од огласите за нови работни места на вашето работно биро.

Бидете професионалец
Избегнете ја објавата за барањето на ново работно место на LinkedIn, но избегнете ги и објавите на социјалните мрежи, особено за време на работа. Иматјте почит кон компанијата во која во моментот работите, без оглед на се.