Без никакво предупредување: Оставен отворен лифт во катната гаража „Кресненско востание“

ИЗВОРСкопје24
|

Сите знаеме колку се небезбедни и потенцијално штетни необезбедените отворени лифтови, особено за нашите најмлади кои без многу размислување би можеле да стапнат и да пропаднат. Тие не се штетни само за децата, бидејќи и секој возрасен човек дококу не е обележано дека лифтот не е во функција многу лесно би пробал да влезе во него.

На социјалната мрежа Твитер, неколку корисници објавија фотографии кои сведочат голема неодговорност од страна на надлежните на катната гаража „Кресненско востание“.

Имено, се работи за лифт во еден од ходниците на гаражата, кој е целосно отворен и небезбеден за граѓаните, а притоа нема никаква ознака за предупредување.

За среќа, и покрај овој пропуст, до овој момент не дошло до поголема несреќа.